Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

IQ




Ικανός να μαγέψει το κοινό με ένα μόνο βλέμμα ο frontman... Ένα ιδιοφυές μυαλό που συμπαρασύρει τους εξίσου ιδιοφυείς συνεργάτες του στην απόλυτη τελειότητα... Μια συνέπεια που τηρείται με ευλαβική αφοσίωση για πάνω από τρεις δεκαετίες... Μια εξαιρετική άποψη για τις live εμφανίσεις που συνδυάζει μοναδικά το χάρισμα επί σκηνής, πραγματικά βαθιά συναισθήματα και αυτοσαρκασμό... Όλα αυτά μαζί συν του ότι κάθε κομμάτι τους είναι αριστούργημα, πραγματικό έργο τέχνης και να οι IQ!
Αναγεννημένοι από τις στάχτες των The Lens, σαν το φοίνικα, οι Peter Nicholls, Michael Holmes, Martin Orford, Paul Cook and Tim Esau πραγματοποίησαν το αδύνατο: συνδύασαν έξοχα το progressive με την punk, τη jazz και τη reggae! Ξεκινώντας το 1982, αντιμετώπισαν κάποια "πήγαινε-έλα" των μελών και σήμερα υφίστανται, με μόνη αλλαγή από το αρχικό line-up, το Neil Durant που αντικατέστησε το Martin Orford στα πλήκτρα.
Από την πρώτη τους κιόλας δουλειά καταξιώθηκαν στον αχανή χώρο του "νέου κύματος στο βρετανικό progressive rock", με πάνω από 200 εμφανίσεις κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζοντας πιστούς και φανατικούς, θα έλεγα, οπαδούς. Παρόλο που η μεγάλη διάρκεια των τραγουδιών τους, τα καθιστά απαγορευτικά για τα ραδιόφωνα, πράγμα που σημαίνει ότι και οι πωλήσεις των albums τους δεν αγγίζουν τρομακτικά νούμερα, έχουν ήδη κυκλοφορήσει δέκα studio albums και επτά live albums, προσφέροντας ηδονή στα αυτιά των απανταχού "φίλων" τους!



Μαρία Αναστασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου