Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Tomahawk


Εντυπωσιακό όνομα, δε μπορείς να πεις! Και ο ήχος ενδιαφέρον! Supergroup από τις Ηνωμένες Πολιτείες  και λέγοντας supergroup εννοούμε αυτά τα συγκροτήματα που δημιουργούνται από ήδη αναγνωρισμένα αστέρια της ροκ, μέλη άλλων συγκροτημάτων ή με solo καριέρα. Υπόσταση έλαβαν το 2000, όταν ο τραγουδιστής και keyboardist Mike Patton - γνωστός από τους Fantômas, Mr. Bungle και Faith No More - μαζί με τον πρώην κιθαρίστα των The Jesus Lizard, Duane Denison κάνανε ανταλλαγή demo με προσωπικές τους δουλειές ο καθένας, με προοπτική μια συνεργασία. Στην πορεία το group συμπληρώθηκε με τους John Stanier  στα drums- πρώην μέλος των Helmet - και Kevin Rutmanis στο μπάσο - γνωστός από τους Melvins και τους Cows, μια μπάντα που είχε ήδη διαλυθεί το 1998, την ίδια χρονιά με τους Faith No More. Βέβαια ο Rutmanis κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του τρίτου άλμπουμ, του Anonymous, το 2007, αποχώρησε για άγνωστους λόγους επισήμως και αντικαταστάθηκε το 2012 από τον Trevor Dunn προκειμένου να κυκλοφορήσει η τελευταία δουλειά της μπάντας, το Oddfellows.

Το αποτέλεσμα της ένωσης αυτής μας φέρνει λίγο στη μνήμη τους Blue Öyster Cult, hard rock συγκρότημα της δεκαετίας του '70, αν και ο ήχος των Tomahawk είναι περισσότερο πειραματικός, με στοιχεία εναλλακτικού metal και επιρροές μέχρι και από τους Αυτόχθονες της Αμερικής.
Τέσσερις οι δίσκοι που κυκλοφόρησαν συνολικά και μια συλλογή (!), με τελευταίο το Oddfellows που το πρωτακούσαμε στις 29 Ιανουαρίου 2013. Οι ενδείξεις που έχουμε λοιπόν είναι πως οι Tomahawk αποφάσισαν να επιστρέψουν δυναμικά, καθώς ήδη έχουν κλείσει αρκετές εμφανίσεις - είχαμε να τους ακούσουμε live από το 2003 - και προτίθενται να πάνε οπουδήποτε, από τη στιγμή που θα τους παρέχουν ζεστό κρεβάτι, δροσερά μαξιλάρια, ένα πιάτο φαγητό... κι ένα καράβι μετρητά!

Μαρία Αναστασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου