Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΙΝΚ



Είναι γεγονός ότι κάτι συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Αν και το ντιρι-ντάχτα είναι ακόμα καλά βολεμένο στον θρόνο του, μιας που προσφέρει εύκολο χρήμα και οι αντιπρόσωποι του είδους εύκολα καίγονται, προσφέροντας την απόλυτη εξουσία στους διαχειριστές της επιτήδευσης αυτής, που θέλουν να ονομάζουν μουσική. Υπάρχει όμως μια φωτιά που σιγοκαίει κάτω από τις στάχτες των χαμένων ονείρων, που δεν λέει να σβήσει με τίποτα και σαν τις νεράιδες  κάθε φορά που την καλείς με πραγματική πίστη, εμφανίζεται. Κάπως έτσι και η Μούσα δε έχει εγκαταλείψει ποτέ την Ελλάδα, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη..... Αλεξανδρούπολη???
Ναι, εκεί βρίσκεται η έδρα των Τσάνταλης Χρήστος(Φωνή), Αποστολόπουλος Κώστας(Κιθάρες), Τράσκας Δημήτρης(Μπάσο), Τσάνταλης Σταύρος(Τύμπανα) ή αλλιώς ΙΝΚ. ΙΝΚ?? Μελάνι, τα γραπτά μένουν…. και το κουαρτέτο από την ακριτική πόλη, έχει σκοπό να μείνει. Η φλόγα τους ξεκίνησε να καίει από το 1999 και αποτελεί φάρο για "....όσους θέλουνε και μπορούνε να ακούσουνε πραγματικά μουσική και δε φοβούνται να ταξιδέψουν και να νοιώσουν." Αν και σε ακριτική πόλη υδρεύουν  τα μουσικά σύνορα είναι άγνωστα γι αυτούς και αυτό είναι το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, που λέγεται ΙΝΚ, ανήκουν στον εαυτό τους και δίνουν την δική τους προσέγγιση προς την ροκ. Τιμούν τις επιρροές τους, δεν ξεχνούν την μελωδία και με θάρρος φλερτάρουν με πιο σκληρούς και σκοτεινούς ήχους.
Έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ , το Diary, τo oποίο κυκλοφόρησε από την Poison Tree Records που εδρεύει στις Η.Π.Α. Εκτός από το άλμπουμ τους, έχουν και άλλα κομμάτια, σε δύο από τα τραγούδια συμμετέχει με κιθάρες και φωνητικά ο Craig Walker ο τραγουδιστής που έδωσε στους Archive τις πολύ μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων Again, Fuck You, Get Out. Η δεύτερη μεγάλη συνεργασία είναι αυτή με τον Johny Bacolas στη θέση του παραγωγού για το νέο τους single “Ophelia”, εξέχουσα προσωπικότητα της σκηνής του Seattle μέλος της αρχικής μορφής των Alice in Chains. Έχουν ήδη υλικό για νέο τους άλμπουμ και ένα τραγούδι για μια ταινία που δεν έγινε ποτέ. Και η Μούσα είναι πάντα κοντά τους, τρεφόμενη από το ταλέντο τους.....
 Jacek Maniakowski 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου