Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Bon Jovi


Τέσσερα χρόνια είχαμε να ακούσουμε καινούρια τους δουλειά και να που το 2013 προέκυψε παραγωγικό και για τους Bon Jovi! Με νέο album, το What About Now, 12ο στην καριέρα τους, οι Αμερικάνοι από το New Jersey επιστρέφουν δυναμικά για να μας θυμίσουν ότι ακόμα έχουν να δώσουν πράγματα στη μουσική σκηνή, εισάγοντας νέα στοιχεία, παρόλο που οι κριτικοί έχουν διαφορετική άποψη, θεωρώντας τους... προβλέψιμους. Ανεξάρτητα πάντως από το τι λένε οι κριτικοί, γεγονός παραμένει ότι μέσα σε ένα μόλις μήνα κυκλοφορίας του νέου δίσκου, 500.000 αντίτυπα έγιναν ανάρπαστα!
Οι Bon Jovi σχηματίστηκαν το 1983 με τον Jon Bon Jovi στα φωνητικά, το Richie Sambora στην κιθάρα, το David Bryan στα πλήκτρα και στα τύμπανα, τον Tico Torres. Ελάχιστες αλλαγές υπήρξαν στη σύνθεση του συγκροτήματος, οι επιτυχίες όμως έρχονταν κατά συρροή, αρχής γενομένης με το Runaway, το 1983.
Βέβαια, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πώς όλος αυτός ο σάλος που προκλήθηκε γύρω από την εν λόγω pop metal μπάντα οφείλεται στη φωτογένεια του Jon Bon Jovi. Εύλογη η σκέψη, καθώς για πολύ καιρό, ειδικά στην αρχή της πορείας του group, το κούρεμα του Jon απασχολούσε περισσότερο τους δημοσιογράφους από τα τραγούδια που έγραφε ή την απόδοση του στα live. Τελικά όμως και ανεξάρτητα από το αν είναι κάποιος fan της μπάντας ή όχι, ο γοητευτικός John Francis Bongiovi, Jr. κατάφερε να γίνει κάτι παραπάνω από ένα ωραίο poster στον τοίχο!
Χρησιμοποιώντας συστηματικά έξυπνο marketing και με πολλές παγκόσμιες περιοδείες στο ενεργητικό τους κατάφεραν, πολύ σύντομα, να κερδίσουν οπαδούς και να κατακτήσουν την κορυφή της Rock. Πριν 1,5 χρόνο περίπου, φήμες που κυκλοφόρησαν αστραπιαία στο διαδίκτυο, ανακοίνωναν το θάνατο του τραγουδιστή, την ώρα που εκείνος βρισκόταν με το φωτογράφο φίλο του David Bergman. Η αντίδραση; Οι δύο φίλοι σηκώνουν στο net μια φωτογραφία του Jon μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, κρατώντας στο ένα χέρι μια εφημερίδα με την τρέχουσα ημερομηνία και στο άλλο ένα χαρτί που έγραφε: "Ο Παράδεισος μοιάζει πολύ με το New Jersey".
Αν μη τι άλλο και πέραν πάσης αμφισβήτησης, ο ακόμα εντυπωσιακός frontman έχει χιούμορ και είναι ετοιμόλογος!

Μαρία Αναστασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου