Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

DragonForce


Μέχρι τώρα ξέραμε το Malmsteen ως έναν από τους πιο γρήγορους, αν όχι τον πιο γρήγορο, κιθαρίστα. Ουδείς θέλει, σαφώς, να μειώσει το Σουηδό Yngwie Johann Malmsteen, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά και προς Λονδίνο μεριά...
Οι DragonForce είναι μια power metal μπάντα που ξεκίνησε το 1999 και πριν 10 μέρες ανακοίνωσαν πως μπαίνουν για άλλη μια φορά στα studios για να ετοιμάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, έκτη στη σειρά.

Από την αρχική σύσταση του συγκροτήματος δύο είναι τα μέλη που έχουν παραμείνει ίδια και πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν άλλωστε; Οι κιθαρίστες Herman Li και Sam Totman δίνουν ρεσιτάλ ταχύτητας και τεχνικής σε κάθε τραγούδι και είναι πραγματική απόλαυση να τους βλέπουμε να σολάρουν.
Το αρχικό όνομα του group ήταν DragonHeart και το ξεκίνημα έγινε όταν οι Li και Totman έπαψαν να παίζουν μαζί στους Demoniac και ξεκίνησαν ανεξάρτητη μπάντα μαζί με όλα τα μέλη των Demoniac πλην του τραγουδιστή και μπασίστα Lindsay Dawson.
Η σημερινή σύσταση των ταχύτατων Άγγλων βρίσκει μαζί τους δύο κιθαρίστες, ενώ το μπάσο κρατά ο Frédéric Leclercq, τις μπαγκέτες ο Dave Mackintosh, στα πλήκτρα βρίσκεται ο Vadim Pruzhanov και στα φωνητικά ο Marc Hudson.

Μαρία Αναστασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου