Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Electro Vampires, Broken Tempo και Not Yet Darling Live



Οι μεγάλες εμφανίσεις, σε στάδια έχουν την χάρη τους και οι ατμόσφαιρα των χιλιάδων φαν σε κάποιο στάδιο ή μεγάλο συναυλιακό χώρο είναι σίγουρα μια φοβερή εμπειρία  Αλλά δεν θα άλλαζα με τίποτα μια ζωντανή εμφάνιση σε πιο ζεστούς και μικρότερους χώρους. Ειδικά αν  δεν είναι ένα γκρουπ, αλλά τρία και τα δυο από αυτά τα ακούς για πρώτη φορά. Το αρνητικό ήταν, ότι δεν είχα πολύ την ίδια οπτική με μένα, μιας και το γνωστό live stage της Θεσσαλονίκη δε γέμισε.
Μιλάω για την εμφάνιση των Electro Vampires, Broken Tempo και Not Yet Darling.  Για τα αγαπημένα μου βαμπήρια δεν ξέρω τι να πρώτο-πω. Οι Broken Tempo, δε πέρασε μια εβδομάδα που τους άκουσα για πρώτη φορά και οι εντυπωσεις μου ήταν παραπάνω από θετικές. Τους Not Yet Darling τους άκουγα για πρώτη φορά, αλλά λίγο που τους άκουσα μου άφησαν θετικές εντυπώσεις. Η απουσία του κόσμου για μένα ήταν τουλάχιστον αδικαιολόγητη. Οι  Electro Vampires, προερχόταν από πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αθήνα, όπου έκαναν νούμερα, που ακόμα ο "κύριος Καβούρης" θα έτριβε τα χέρια του ή τις δαγκάνες του. Το συγκρότημα έχει φαν σε όλη την Ελλάδα και όχι άδικα, όχι μόνο από μουσικής πλευράς, αλλά  και σαν σκηνική παρουσία. Και οι  Broken Tempo έχουν πολλά να πουν. Δεν ξέρω αν στη πόλη της Θεσσαλονίκης έχουν χορτάσει από πολύ καλά σχήματα ή απλά οι πρώτες μέρες της άνοιξης ώθησαν τον κόσμο σε μια ρομαντική βόλτα στην παραλία.
Πρακτικούς λόγους δεν βρίσκω, για να δικαιολογήσω την απουσία του κόσμου. Το εισιτήριο ήταν σε υπερβολικά χαμηλή τιμή, ο χώρος είναι φτιαγμένος για live και τιμές των ποτών είναι σε επίπεδο καφενείου. Για την αξία των σχημάτων... δεν συζητώ. Αλλά ας αναφερθώ σε ότι είδαμε, οι λίγοι τυχεροί που βρεθήκαμε στον χώρο αυτό. Οι πρώτοι Not Yet Darling ξεκίνησαν να ζεστάνουν τον κόσμο με καλοκαιρινούς ήχους. Η μουσική τους με παρέπεμψε προς αυτή εποχή του χρόνου. Ο ήχος δε μου ήταν εύκολα προσδιορίσιμος, αν και ακούγονταν τουλάχιστον ευχάριστα. Εντυπωσιακή και η χρήση του κοντραμπάσου στο μουσικό τους σχήμα. 

Αυτό που περισσότερο περίμενα ήταν οι  Broken Tempo, για τον λόγο που δεν τους ξαναείδα ζωντανά και εντυπωσιάστηκα από το πρώτο τους σινγκλ, το "You". Αν και η παρουσία του κόσμο δεν βοήθησε και πολύ να παίξουν όπως ήθελαν και στο "σφίξιμο" που είχαν ήταν αρκετά φανερό. Αυτό όμως δε αφορούσε την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, την Angel Wolf Black. Δεν ήξερες από τι να πρωτο-εντυπωσιαστείς, από το φανταστικό μαλλί ή την καταπληκτική φωνή της, που σίγουρα θα μπορούσε ακόμα καλύτερα να ακούγεται, αν δεν βαριόταν ο ηχολήπτης  Η σκηνική της παρουσία, επίσης εντυπωσιακή. Αν και οι ίδιοι αυτο-χαρακτηρίζονται trip-hop, έδειξαν την πιο ροκ πλευρά τους. Έπαιξαν κάποιες διασκευές, depeche mode, archive, αλλά και J. Cash, που στελέχωσαν όμορφα τα δικά τους τραγούδια, πολύ καλά, ομολογουμένως. Ξεκίνησαν με το "You" και τελείωσαν και με αυτό, ένα κομμάτι που ακούγεται ήδη σε σταθμούς της πόλης. Μουσικά πολύ δεμένο γκρουπ και με πολύ καλές δικές τους συνθέσεις. Όλοι τους πολύ καλοί μουσικοί, αλλά το βιολί του Ηλία Τσιπτσέ έδωσε μια μοναδικότητα στην εμφάνισή τους. Θα τους ξαναδώ, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για τους  Electro Vampires τι να πρωτογράψεις. Ένα συγκρότημα που καθιερώθηκε μέσα σε τρία χρόνια, με ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους και πολλά εκρηκτικά live. Η κάθε τους ζωντανή εμφάνιση είναι ένα γεγονός και αυτό το live δεν μπορούσε να ξεφύγει από αυτόν  τον κανόνα. Ο μουσικός μανδύας των Bauhaus, δεν τους μειώνει. Παίξανε τα τραγούδια από το άλμπουμ τους, πάντα συνοδεία οπτικού υλικού. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακότατο. Είναι ένα γκρουπ φτιαγμένο για live.... και με αυτά αναπνέουν. Όμορφη στιγμή της βραδιάς  η εκτέλεση του Confusion, με συνοδεία βιολιού του Ηλία Τσιπτσέ από τους Broken Tempo. Δεν υστέρησε κανένας, από τους μουσικούς, που παρ' όλο τον σκοτεινό ήχο, έλαμψαν με την κίνηση τους στην σκηνή. Έπαιξαν επίσης νέα τους κομμάτια, με τα Litle Bird, Have a nice trip και knives να ξεχωρίζουν.  Με τα οποία φαίνεται να ξεφεύγουν από το ήχο των Bauhaus. 
Σε γενικές γραμμές, όλα τα γκρουπ ήταν πολύ καλά, με τους Electro Vampires, να κλέβουν την παράσταση  όπως και αναμενόταν. Η βαριεστημάρα του ηχολήπτη, δεν επηρέασε ιδιαίτερα κανέναν. Το παράπονο μου και το μείον αυτής της εμφάνισης ήταν η έλλειψη κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου