Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Evanescence - Call Me When You're Sober



Οι Evanescence με το άλμπουμ τους Fallen (2003) μάζεψαν σχεδόν όλα τα μουσικά βραβεία, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα και γέμισαν στάδια στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Και κει που οι πλειονότητα των μουσικών κριτικών απλά περίμεναν να ξεφουσκώσου και να η έμπνευση στους να στερέψει εντελώς. Όμως, απέδειξαν ότι, αν τα τραγούδια είναι βγαλμένα από προσωπικές εμπειρίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους εγκαταλείψει η Μούσα. Και το δεύτερο τους άλμπουμ, το The Open Door(2006), αν και δεν πρωτοτυπεί, έχει αρκετά διαμάντια.
Το πρώτο σινγκλ από αυτό το άλμπουμ είναι το είναι το "Call Me When You're Sober", μια σύνθεση των Amy Lee και Terry Balsamo και φυσικά αναφέρεται στην προσωπική εμπειρία της τραγουδίστριας. Συγκεκριμένα το τραγούδι αναφέρεται στον  Shaun Morgan, τραγουδιστή των Seether, πρώην φίλο της, γενικά γνωστό για την σχέση του με αλκοόλ και ουσίες. Η ίδια αναφέρει, ότι κουράστηκε από την χειραγώγηση του πρώην συντρόφου της και απλά βγήκε από αυτήν την σχέση. Η όλη αυτή εμπειρία της βγήκε πολύ φυσικά στο λυρικό μέρος του τραγουδιού. Αν και δεν αναφέρεται πουθενά γι αυτόν, σχεδόν όλοι γνώριζαν ότι, δεν ήταν απλά γενικότητες αυτά που έγραψε στους στίχους. Το Sober σημαίνει νηφάλιος και ουσιαστικά αυτό περίμενε από τον τραγουδιστή των Seether. 
Πρώτη φορά ακούστηκε στα ραδιόφωνα, την ίδια μέρα που ο Shaun Morgan έμπαινε σε κλινική αποτοξίνωσης, ακυρώνοντας την περιοδεία των Seether. Αργότερα μαθαίνοντας για το τραγούδι δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα, αν και με κάποιες δηλώσεις ανέφερε ότι απλά πρόκειται για θρήνο και όχι για κατηγορώ  προς αυτόν. Παρ' όλα αυτά θεώρησε ότι, τα πράγματα είναι ειπωμένα από μόνο μια πλευρά. Και δεν του αξίζει η εικόνα που δημιούργησε γι αυτόν αυτό το τραγούδι. 
Στο τραγούδι ακούγονται επίσης, οι δυο αδελφές της Amy Lee, Carrie και Lori, στα πίσω φωνητικά. Το βιντεοκλίπ του, σκηνοθετημένο από τον  Marc Webb, είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας. 
Jacek Maniakowski 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου