Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ex Animo



Ex Animo είναι ένα συγκρότημα από γεννημένο στην Θεσσαλονίκη, αλλά σαν συγκρότημα και μόνο. Εκ της ψυχής Θεσσαλονικείς, όπως σημαίνει και το όνομα τους στα λατινικά. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Γιώργος Φωκάς – Κιθάρες, φωνή, Χρήστος Γκαΐλας – Μπάσο, φωνή, Ερνέστο Κούκος – Τύμπανα, κρουστά. Το όνομα τους δηλώνει δηλώνει και την Πεμπτουσία τους, που δεν είναι άλλη από την ψυχή. Και αυτό που είναι και το ατού κάθε ροκ συγκροτήματος, είναι και το δικό τους...ζωντανές εμφανίσεις ! Με λιτό μουσικό εξοπλισμό, αλλά περίσσιο ταλέντο και πάνω απ' όλα αστείρευτη ψυχή, καταφέρνουν και τον πιο κακομούτσουνο ακροατή, στο τέλος της κάθε τους εμφάνισης τους, να τους χειροκροτεί όρθιος. Κι όχι άδικα....
Η ιστορία τους ξεκινά πριν 3 χρόνια, όταν μια παρέα αποφασίζει απλά να ροκάρει. Στην παρέα του Γιώργου και του Ερνέστο, που γνωρίζονταν εδώ και μια δεκαετία προστίθεται και ο Χρήστος, που του ζήτησαν απλά να παίξει μαζί τους . Αφού ταίριαζαν τα χνώτα τους γιατί να μην ταιριάξουν και οι νότες τους; Ήθελαν απλά να κάνουν αυτό που έλειπε ... η εκ ψυχής επικοινωνία, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με άγνωστους ακροατές. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για την επιλογή του ελληνικού στίχου, να γίνεται πιο εύκολα η επικοινωνία.
Εκτός του ότι είναι περιζήτητοι σε πολλές ροκ σκηνές, έχουν και αρκετές διακρίσεις. Η τελευταία είναι στο φεστιβάλ της Κοζάνης, στο οποίο και πρώτευσαν. Μεγάλη επιτυχία τους αποτελεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε πανελλήνια ψηφοφορία του κοινού (ανάμεσα σε 300 συγκροτήματα) σε διαγωνισμό της Cosmote για την ανάδειξη του support group της συναυλίας των Bon Jovi στο ΟΑΚΑ. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετούς σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Λάκης Παπαδοπουλος, Αντώνης Μιτζέλος, Παντελής Θαλασσινός, Μπλε, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Αλκιβιάδης Κωσταντόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ζακ Στεφάνου κ.α. . Μιας που είναι και ένα συγκρότημα "εκ της ψυχής " με πολύ διάθεση στηρίζουν και φιλανθρωπικό έργο με τις εμφανίσεις τους.
Η ροκ μουσική τους πρόθεση, υποστηλώνεται από ελληνικό στίχο στις συνθέσεις τους, πολύ εύστοχο και αρκετές φορές με χιουμοριστική διάθεση. Στις εμφανίσεις τους, οι προσεκτικά επιλεγμένες ροκ συνθέσεις, διασκευάζονται με την δική τους προσωπικότητα. Έχουν έτοιμο υλικό για το το πρώτο τους ΕΡ.... και συνεχίζουν την συγγραφή νέων κομματιών. 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου