Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Hammrock



.....αν μπορείς να ονειρεύεσαι δίχως να γίνεις του ονείρου σου σκλάβος,.....
Αυτό λέει ο Ράντυαρντ Κίπλινγκ στο διάσημο ποίημα του, αλλά όταν πρόκειται για ροκ μπάντα, που το πρώτο τους βήμα λέγεται "Dreams"  πως μπορείς να τους αποτρέψεις να "αυτο-σκλαβωθούν" στο όνειρο τους???
Από τις στάχτες των Clonocide, ο Βασιλης Δημητριαδης αποφάσισε να χτίσεις και το όνειρό του πάνω σ' ένα τραγούδι που ξεκίνησε να το γράφει από το προηγούμενο του συγκρότημα και το θέτει σαν βάση για το νέο του ξεκίνημα, τους Hammrock. Από την πανέμορφη, χωρίς υπερβολή, Καστοριά και τις ακτές της λίμνης  Ορεστιάδας μας προέρχεται αυτή η νέα μπάντα. Αν και η πόλη φημίζεται για πολλά πράγματα, σίγουρα όχι όμως, για την ροκ σκηνή της. Αλλά ακόμα και μέσα σε άγονο χειμώνα, ένας δυνατός σπόρος θα βρει τον ήλιο μέσα στην άνοιξη. Και οι Hammrock, δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 από τους Βασίλη Δημητριάδη στη κιθάρα και την Ανδρομάχη Δεμιρτζίδου. Τα πρώτα άνθη αυτού του σπόρου φλερταρούν  με τα αυτιά μας τις πρώτες μέρες της άνοιξης τη επόμενης χρονιάς.
Το "Happy song", δεύτερη δημιουργία τους, ουσιαστικά μεταφράζει και τα συναισθήματά τους σε νότες, μιας και η ελπίδα τους για μουσικό ταξείδι, του οδηγεί στην Αγγλία. Μαζί με το πρώτο ντέμο που ετοιμάζουν και τις βαλίτσες γεμάτες  "Dreams", μεταβαίνουν στην πατρίδα της ροκ. Ροκ χαρακτηρίζονται και οι ίδιοι, μιας και ο όρος συμπεριλαμβάνει και όλες τις επιρροές τους. Οι  Dire Straits μέχρι Iron Maiden και από Samuel & Garfunkel μέχρι AC/DC, συνθέτουν τον "πολύχρωμο" πίνακα επιρροών, η κάθε μία για διαφορετικό λόγο.
Στο μουσικό τους εγχείρημα συμμετείχαν σαν special guests Χρήστος Πολύζος (ντραμς), Παύλος Σαρρος (πλήκτρα) και Κώστας Σκανδάλης (mastering). Είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά στα όνειρά τους στην Αγγλία πια και απλά δηλώνουν, ότι θέλουν να περάσουν σε κάθε ακροατή τους,που θα ακούσει την πρώτη τους δουλειά, με διάθεση χωρίς κολλήματα και ταμπέλες... Just rock babe...!
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου