Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Manic Street Preachers - If You Tolerate This Your Children Will Be Next



Το "If You Tolerate This Your Children Will Be Next" των Manic Street Preachers είναι το πέμπτο σινγκλ του πέμπτου τους άλμπουμ This Is My Truth Tell Me Yours. Κυκλοφόρησε 24 Αυγούστου 1988 . Το θέμα του τραγουδιού αναφέρεται στον Ισπανικό Εμφύλιο και στον ιδεαλισμό των Ουαλών εθελοντών που ενώθηκαν με τους αριστερούς "Διεθνείς Ταξιαρχίες", πολεμώντας τον Φράνκο. Το τραγούδι παίρνει το όνομά του από μία δημοκρατική αφίσα εκείνης της εποχής που παρουσιάζει ένα παιδί σκοτωμένο από τους εθνικιστές με βομβαρδιστικά στον ουρανό και την σκληρή προειδοποίηση 'Αν το ανέχεσαι αυτό τα παιδιά σου θα είναι οι επόμενοι' ("If You Tolerate This Your Children Will Be Next").
Όπως και ο τίτλος έτσι και οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από τον ισπανικό εμφύλιο  π.χ. "If I can shoot rabbits/then I can shoot fascists", είναι το σχόλιο που έκανε ένας δημοκρατικός μαχητής στον αδελφό του σε μια συνέντευξη του . Το απόσπασμα εμφανίζεται στο βιβλίο 'Εργάτες ορυχείων ενάντια στον Φασισμό' από τον Hywell Francis. Επίσης από την από πρώτο χέρι μαρτυρία του Τζορτζ Όργουελ 'Τιμή στην Καταλονία': "I've walked Las Ramblas/but not with real intent" φέρνει στον νου την μαρτυρία του Όργουελ από την μάχη εκεί με τις διάφορες πλευρές να μην φαίνεται να καταφέρνουν η μία να επιβληθεί στην άλλη.
Τον Μάρτιο του 2009 το κομμάτι χρησιμοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού εθνικιστικού κόμματος σαν σάουντρακ ενός άρθρου περιγράφοντας την 'βία, μίσος, πολυδιάσπαση και απελπισία' στο Λονδίνο ως αποτέλεσμα του 'μεγάλου πολυπολιτισμικού πειράματος΄'. Η επιλογή θεωρήθηκε ειρωνική από πολλούς αν αναλογιστεί κανείς στίχους και η Sony κατάφερε να αφαιρεθεί το κομμάτι από τη σελίδα, Το ΒΝΡ (british national party) δήλωσε ότι το κομμάτι μπήκε αυτόματα στην σελίδα!!!!!! (ντόιγκ)
Το τραγούδι έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness σαν Νο 1 με τον μακρύτερο τίτλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου