Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Mikro



Ένας μικρός σπόρος είναι ικανός να δημιουργήσει ένα αιωνόβιο δέντρο, όπως ένα μικρο καρφί έχει αλλάξει τη πορεία ενός πολέμου. Γενικά όλα τα μεγάλα πράγματα πράγματα ξεκινάνε από το μηδέν. Μάλλον όχι από το μηδέν, επειδή δεν υπάρχει παρθενογέννηση, αλλά πάντα από κάτι ....Mikro.
Προφανώς οι Νίκος Μπιτζένης (programming, loops, synths, φωνητικά) και Γιάννης Λευκαδίτης (κιθάρες) είχαν κάτι τέτοιο στο νου τους και ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξείδι πριν 15 χρόνια ( το Απρίλιο του 2013 τα κλείνουν . "Το όνομά τους είναι πρόθεμα μονάδας μέτρησης που έχει συσχετιστεί με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών", μας ενημερώνει η ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια και ουσιαστικά υποδηλώνει και την ματιά που είχαν στο μέλλον, κάτι μικρό που είναι βάση μια μόνιμης τεχνολογικής εξέλιξης. Ματιά που φρόντισαν να ακολουθούν με τις νότες τους, πιστοί σε κάθε τους μουσικό ραντεβού.
Το πρώτο δόθηκε το 1998, με το ep "Σταγόνες", καρπός των electro pop των 80's επιρροών τους, όπως οι Depeche Mode, οι New Order, οι Erasure και Duran Duran. Εν τω μεταξύ είχα προστεθεί στην παρέα τους και οι Πάνος Τόλιος (drums, κρουστά), γνωστός και από τα Ξύλινα Σπαθιά, και ο Γιώργος Κωστόπουλος (μπάσο) και μετά από κάποια αναζήτηση η Ρία Μαζίνη (φωνητικά, synths), θεωρήθηκε η πιο κατάλληλη για να προσθέσει και γυναικεία ομορφιά στον ήχο τους. Μια χρονιά αργότερα Οι Τόλιος και Κωστόπουλος, αποχωρούν από το σχήμα και την θέση τους παίρνει ο Στέλιος Εμμανουηλίδης(synths, loops, D.J.’s scratch) .
Μετά από 8 άλμπουμ (Το Τέλος Του Κόσμου, 1999/ E-mail, soundtrack της ομώνυμης ταινία του 2001/Tronik*plasma , 2003/ Only the Best (Best of), 2004/180 Μοίρες, 2004/Restart 2007/Download 2009/Upload 2009) και μεγάλη αποδόχή απο μουσικόφιλους φαν πολλών μουσικών ρευμάτων είναι έτοιμοι να επιστρέψουν. Στις αποσκευές τους έχουν πάμπολες συνεργασίες, συμμετοχές σε φεσβιτάλ και τακτικές εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας. Συστήνονται πλέον ως Nikonn, Ri@r, John-John, Chillout Destroyer και μας λένε Hello, με το προπομπό του νέου τους άλμπουμ. Και χτες ήταν μια Just Another Day που είναι και το δεύτερο τραγούδι από την επερχόμενη δουλειά τους, με την οποία μάλλον θα γιορτάσουν και τα 15α γεννέθλια τους. 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου