Κυριακή 28 Απριλίου 2013

No Clear Mind



Η μουσική είναι φορέας γνώσης, το ‘χω γράψει επανειλημμένως, μέσα από στίχους μαθαίνουμε γεγονότα ιστορικά και προσωπικές εμπειρίες μουσικών και στιχουργών. Οι λέξεις, μέσα από το λυρικό μέρος των τραγουδιών, φανερώνουν πολλά. Πολλές φορές μέσα από συμβολικές, καλά κρυμμένες για τους “αμύητους”, εκφράσεις. Αλλά όταν υπάρχει, ελάχιστο ως ανύπαρκτο, το λυρικό μέρος, οι νότες, μέσα από την μελωδία, αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο. Αλλά και το όνομα του συγκροτήματος, αποκαλύπτει πολλά για τους στόχους τους.

No Clear Mind, λοιπόν, είναι μια κατάσταση του νου, όπου ένα άτομο δε μπορεί να λειτουργήσει κοινότυπα σε κάποιο σύνολο ανθρώπων. Πάνω κάτω, δε μπορεί να εκτελεί καθημερινές και επαναλαμβανόμενες λειτουργίες, που υποσυνείδητα και αυτονόητα εκτελούνται από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας…… χμ αυτό απλά κατάλαβα εγώ. Αλλά εδώ πρόκειται για το μουσικό σχήμα από την Αθήνα, που μας εξέπληξαν με το πρώτο τους άλμπουμ, το “Dream Is Destiny”.

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2005, σε μια γειτονιά του Μετς, από τους Λ. Βολάνη, Κ. Ρόβλια και Β. Ντοκάκη και με την προσθήκη των Δ. Κούρτη και Κ. Μπελλόνια καθιέρωσαν τον ήχο τους σε pop-electronica, με πολλά post στοιχεία. Αυτό εξέφρασαν και στο πρώτο τους άλμπουμ.

Όμως το 2013, έρχεται να τους υποδεχτεί υπό τη σκεπή δισκογραφικής εταιρίας. Το νέο τους άλμπουμ είναι στο ύφος του πρώτου με ακόμα πιο ηλεκτρονικό ύφος. Το όνομά του, “Mets” και διηγείται, σχεδόν αυτοβιογραφικά, την ζωή τους σ’ αυτήν τη γειτονιά της Αθήνας. Οι νότες παίρνουν τη θέση των λέξεων σε ένα ταξείδι στο χρόνο και στο πνεύμα της γειτονιάς. Το λυρικό μέρος είναι ελάχιστο, σχεδόν ανύπαρκτο, αλλά κάθε σύνθεση είναι γεμάτη λυρισμό. Το άλμπουμ τους ακούγεται ολόκληρο, συν μια … ηλεκτρονική συμφωνία. Αν και προσωπικά προτιμώ το πρώτο τους άλμπουμ, το “Mets” έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, έχουν πολλά ακόμα να δώσουν, απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος της διανομής του νέου τους δίσκου.
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου