Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Queensrÿche - Silent Lucidity



Μετά το εκπληκτικό Operation: Mindcrime, δύο χρόνια μετά οι Queensrÿche κυκλοφορούν και το διπλό Empire που, αν και δεν είναι σαν τον προηγούμενο τους άλμπουμ, περιλάμβανε μοναδικές συνθέσεις και είναι και το πιο εμπορικό τους. Η πιο επιτυχημένη δημιουργία τους από αυτό είναι το "Silent Lucidity", που παρουσιάζει, μουσικά και λυρικά, αρκετές ιδιαιτερότητες.
Η σύνθεση του Chris DeGarmo, του κιθαρίστα του συγκροτήματος δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο Grammy. Τα ορχηστρικά μέρη δεν είναι απλά "πλάτη" αλλά σε πολλά σημεία κυριαρχούν, κάτι πρωτόγνωρο γι αυτό το γκρουπ της progressive metal. Προς το τέλος του τραγουδιού ακούγεται να παίζει σε τσέλο το παραδοσιακό Brahms' Lullaby, μια μουσική καληνύχτα του κλασικού δημιουργού.
Το λυρικό μέρος παρουσιάζει επίσης αρκετό ενδιαφέρον και μιλάει για συνειδητά όνειρα. Μάλιστα σε ένα σημείο του τραγουδιού μια φωνή εξηγεί ακριβώς την μέθοδο  με την οποία μπορεί ο καθένας να κατευθύνει συνειδητά τα όνειρα του. Ο δημιουργός του κομματιού εμπνεύστηκε την δημιουργία του από το βιβλίο Creative Dreaming, που μιλάει για τους τρόπους που μπορεί να αξιοποίηση κάποιος το υποσυνείδητοΑκριβώς το ίδιο θέμα έχει και το Inception, με τον Leonardo DiCaprio.
Ο Geoff Tate σε μια συνέντευξη του είπε ότι, αν και δεν ήταν δικό του δημιούργημα, το θεώρησε από τα αγαπημένα του. Ομολογεί επίσης ότι, ο παραγωγός Peter Collins, ήθελε να το βάλει στο "ράφι", μιας και δεν το θεώρησε ιδιαίτερα καλή ιδέα. Με αυτό διαφώνησε και ο τραγουδιστής τους γκρουπ και ευτυχώς η επιμονή του είχε αποτέλεσμα.
Jacek Maniakowski 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου