Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

The Troggs - Wild Thing


   
 Το  Wild Thing δημιουργήθηκε από τον Νεοϋορκέζο  Chip Taylor, αδελφό του ηθοποιού και πατέρα της Αντζελίνα Τζολί, Jon Voigh  και αρχικά ηχογραφήθηκε σαν The Wild Ones το 1965. Η διασκευή του όμως από τους The Troggs είναι αυτή που το πήγε στο Νο 1 του  Billboard Hot 100 τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς που δημιουργήθηκε και στο Νο 2 της Μ. Βρετανίας.
 Οι στίχοι έχουν το βάθος ενός κλασικού rock'n'roll κομματιού της εποχής εκείνης. Ένας πιτσιρικάς βλέπει τον πόθο του στην πίστα, κατά την διάρκεια σχολικού χορού και αναπτύσσει εσωτερικό διάλογο, θεωρητικά, υπό τους ήχους του "shake it" του Buddy Holly. Η μουσική του απλότητα όμως έκανε το κάθε πιτσιρικά που ήθελε να ασχοληθεί με ροκ να ξεκινήσει τα μαθήματά στην κιθάρα με αυτό το κομμάτι. Επίσης, ο δημιουργός αναφέρει ότι, όσο απλό είναι το κομμάτι, άλλο τόσο δύσκολα γράφτηκε. Ο Chip Taylor είχε κάνει ένα όνομα σαν δημιουργός  country τραγουδιών όταν του ζητήθηκε από  Gerry Granahan ένα κομμάτι  rock’n’roll για τους  Jordan Christopher and The Wild Ones. Κολακεύτηκε από την προσφορά που είπε ότι ότι θα γράψει ένα στην στιγμή, αν και είχε αρκετό στοκ από έτοιμα τραγούδια. Οι πρώτες νότες ήρθαν πολύ εύκολα μαζί με τον πασίγνωστο στίχο, αλλά η συνέχεια είναι γνωστή σαν "ο τοίχος του καλλιτέχνη". "Αυτό που είχα νιώσει ήταν πραγματικά καλό, αλλά τώρα δεν ήξερα τι στο διάολο να πω," θυμάται. "Δεν ήξερα τι στο διάολο ήμουν έτοιμος να κάνω για αυτόν τον δεύτερο στίχο. Ο εγκέφαλός μου είχε πάρα πολλές ιδέες που μπερδευόταν μεταξύ τους  και εγώ απλά δεν ήθελα να το σκέφτομαι πια."

     
Στις 5 το απόγευμα έκλεισε ραντεβού στα Dick Charles Recording Studio, λέγοντας στον παραγωγό Ron Johnson να ετοιμάσει ένα μικρόφωνο και να είναι έτοιμος για όλα. Αφού έφτασε στην ώρα του, κάθισε στο σκαμνί μπροστά στο μικρόφωνο μην έχοντας ιδέα τι θα πει ... 5' αργότερα το Wild thing I think I love you/But I wanna know for sure/So come on and hold me tight/You move me.’ είχε δημιουργηθεί και ο ίδιος, σαν καλός καθολικός είχε σοκαριστεί. Το ντέμο έκανε το ταξείδι του στη Αγγλία και έπεσε στα χέρια του παραγωγού Larry Page, που ήθελε κάτι για μια ανερχόμενη μπάντα.... τους The Troggs. Η εκτέλεση των The Troggs ηχογραφήθηκε "με την μία" για να κάνει το τελικό του μάστερ στα Olympic Studios από τον Keith Grant σε μόλις 10', ικανά να το φέρουν στην αιωνιότητα.
  
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου