Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Tripwire



Η πίστη σε έναν στόχο ή ακόμα σε ένα όνειρο το κάνει πραγματοποήσιμο. Η υπομονή και η επιμονή είναι τα βασικά μέσα για την επίτευξη κάθε στόχου. Αλλά όταν αυτά συνδυάζονται με την αγάπη για μουσική και έναν επαγγελματισμός, που παραπέμπει σε άλλες χώρες και νοοτροπίες, μιλάμε για τους Tripwire. 
Στην πατρίδα του μαραθωνίου, του απόλυτου αθλήματος, γιατί σχεδόν όλοι είναι νικητές, αλλά και στην χώρα όπου η η νοοτροπία του σκυλάδικου ακόμα στέκει, στον σάπιο πια, θρόνο της, οι Tripwire είναι ακόμα ένα λαμπερό αστέρι στον σκοτεινό μουσικό ουρανό της Ελλάδας. Το όνομά τους σημαίνει μια παγίδα με σύρμα, το οποίο αν το πατήσεις σκάνε τα εκρηκτικά με τα οποία είναι συνδεδεμένο  "Μεταφορικά λοιπόν σημαίνει mind blowing κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε μουσικά. " μας λέει η φωνή της μπάντας, Άρης Ράπτης.
Σαν γνήσιοι μαραθωνοδρόμοι της μουσικής, υπάρχουν εδώ και 14 χρόνια, από το 1999. Πιστοί στην στο σκοπό τους ετοιμάζουν το δεύτερο τους άλμπουμ μέσα στο 2013, με το πρώτο  "Cables & Lines" να έχει κυκλοφορήσει ψηφιακά και είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετό καιρό. Η παρέα των Άρη Ράπτη (Vocals, Rhythm guitar), Νίκο Κουρομιχελάκης (Lead Guitar), Γιώργο Παρασκευόπουλο (Bass), Γιώργο Ταϊφάκο (Keyboards) και Αλέξανδρο Σταυρακούλη (Drums) είναι κυνηγοί της μελωδίας. " Η μουσική των Tripwire συνδυάζει την εναλλακτική ροκ με στοιχεία ηλεκτρονικής, pop, κλασσικής ροκ και new wave, προσεγγίζοντας έναν Βρετανικό, post-alternative ήχο, αλλά πάντοτε με επίκεντρο τη μελωδικότητα. " αναφέρουν στο βιογραφικό τους και προσωπικά δεν έχω κάτι να συμπληρώσω  γιατί ακριβώς αυτό άκουσα. Οι πολλές επιρροές τους φαίνονται στην ολιστικότητα της μουσικής τους που ακούγεται ευχάριστα οποιαδήποτε στιγμή. 
Τα πρώτα δείγματα από το επερχόμενο του νέο άλμπουμ είναι κάτι παραπάνω ευχάριστα. Το γεγονός ότι τα κάνουν όλα μόνοι τους προσθέτει ακόμα περισσότερο σεβασμό στην ήδη καλή εικόνα τους. Ο συνδυασμός ταλέντου και επαγγελματισμού δείχνει μόνο προς μια κατεύθυνση.... το μέλλον. Και είμαι σίγουρος ότι τους ανήκει. 
Jacek Maniakowski 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου