Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

YIANNEIS

Οι YIANNEIS γεννήθηκαν μουσικά στην ταραχώδη Αθήνα το 2009. Από το πρώτο τους κονσέρτο (δεν δίνουν απλές συναυλίες) οι έξι αυτοί μουσικοί υποσχέθηκαν να ταράξουν τα μουσικά νερά και να μην σταματήσουν να τα ταράζουν. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι απλοί πολυμαθείς επαγγελματίες μουσικοί, αλλά και περφόρμερς, έτοιμοι να προκαλέσουν το κοινό τους, ώστε να μην μείνουν στην μνήμη τους σαν απλή ακουστική εμπειρία, αλλά σαν μουσικό και θεατρικό βίωμα.
Αυτό όμως που τους ξεχωρίζει, πέρα από την μουσική, είναι οι ζωντανές εμφανίσεις  Όπως προείπαμε, οι εμφανίσεις τους δεν είναι απλές συναυλίες, σημαντικό μέρος του κάθε κονσέρτου τους είναι και avant-garde live show, μια θεατρική παράσταση. Συνδυάζουν την αρμονία του κλασικού με το δημιουργικό χάος ενός πανκ συγκροτήματος. Το φαινομενικά αυθόρμητο στις εμφανίσεις τους είναι αποτέλεσμα πολύκαρπης καλλιέργειας και σκληρής δουλειάς.... ένα πραγματικό πανκ μπαλέτο με διαδραστική συμμετοχή του κοινού, μιας και το συγκρότημα σπάει και τα σύνορα ανάμεσα σ αυτούς και στο κοινό.
Η μουσική τους είναι ολιστική και δύσκολα κατηγοριοποιήται, παρ όλο που μπορεί ο ακροατής να βρει ψήγματα από indie rock και art pop μέχρι freak folk και trip hop. Έχουν βγάλει ένα άλμπουμ και έχουν υλικό και για δεύτερο. Αποτελούνται από Labros Filippou - vocals, conception,Nikos Zades - vocals, piano, accordion, kaossilator pro, Nikitas Kissonas - guitars, ukulele, Dimitris Petrakis - flute, backing vocals, tarabuka, AKAI wind controller, Ilya Algaer - double bass, vocals, Aris Kallergis - drums, backing vocals,Kostas Daskalakis - sound engineer και Eleni Boukli - guest vocals.


Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου