Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Alice in Chains- Grind




Το τρίτο και ομώνυμο άλμπουμ των  Alice in Chains, ξεκινάει με το "Grind" που ήταν και το πρώτο τους σινγκλ από αυτό το άλμπουμ. Η δημιουργία του Jerry Cantrell, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1995 και ήταν το πιο σύντομο, χρονικά, κομμάτι του άλμπουμ. Οι φήμες γύρω από το συγκρότημα, εκείνη την εποχή οργίαζαν. Το τραγούδι ουσιαστικά είναι μια απάντηση σε αυτές. Ο στίχος  „In the darkest hole/You'd be well advised not to plan my funeral before the body dies”, δείχνει ακριβώς την φημολογία γύρω από αυτούς, την οποία δημιούργησε ο μουσικός τύπος. 
Οι φήμες ξεκίνησα σχετικά με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά του τραγουδιστή  Layne Staley. Συνεχίστηκαν με την ακύρωση των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος  αρχικά λόγω του εθισμού του και κατέληγαν και στον θάνατό του. Οι φήμες συνεχιζόταν με απώλεια μελών, κάποιον μουσικών του συγκροτήματος. Ο κιθαρίστας και συνθέτης του τραγουδιού αναφέρει σχετικά με αυτή την φημολογία ότι των έπαιρναν τηλ οι δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί και τον ρωτούσαν αν έχασε δύο ή τρία δάκτυλα και αν θα ξαναπαίξει ποτέ κιθάρα. 
Το τραγούδι ήταν υποψήφιο και για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Hard Rock Performance, το οποίο το έχασε από τους  Pearl Jam. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο  Rocky Schenck και η σκυλίτσα ονόματι  Sunshine, που ουσιαστικά είναι η "σταρ" του βιντεοκλίπ, φωτογραφήθηκε και για το εξώφυλλου του δίσκου. 
Jacek Maniakowski


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου