Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Breed 77



Ο βράχος του Gibraltar έχει αρκετές ιδιεταιρότητες. Σαν βρετανική κτήση και με έναν πληθυσμό  που αποτελείται από Ισπανούς, Άγγλους, Αμερικανούς, αλλά και διάφορους άλλους εμιγκρέδες. Φυσικά, ο πληθυσμός των μοναδικών ευρωπαϊκών μαϊμούδων  είναι και αυτός άξιος αναφοράς. Αλλά, αλλά από μουσικής οπτικής, το ιδιαίτερο αυτό κρατίδιο, δεν έχει καμιά ιδιαίτερη φήμη. Αυτό προσπαθούν να καταρρίψουν οι Breed 77 και να δείξουν ότι και κει μπορούν να ροκάρουν. 
Οι παλιοί φίλοι από το κρατίδιο των 40 000 κατοίκων συναντήθηκαν στο Λονδίνο  Οι  Paul Isola, Danny Felice και  Stuart Cavilla, ήταν ήδη γνωστοί σαν Gibraltarian Mafia, όταν αποφάσισαν να μετατρέψουν την φιλία τους και σε μουσική συνύπαρξη με την μορφή μιας μπάντας. Σε αναζήτηση ονόματος κατέληξαν αρχικά στο Breed (ράτσα), λόγω της κοινής τους καταγωγής. Η μπάντα αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα, επειδή αυτό είχε καταχωρηθεί από τον Steve Hewitt (πρώην μέλος των Placebo).  Την λύση την έδωσε ο  Stuart Cavilla, μπασίστας τους, που στο παρελθόν είχε δουλέψει σαν κούριερ και είχε σαν διακριτικό όνομα κλίσης το Kilo 77 ή Κ77, έτσι το Breed 77 εγένετο. 
Το 1998, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της μπάντας, κερδίζουν τον διαγωνισμό του περιοδικού  Kerrang! σαν 'Best Unsigned Band'.  Έναν χρόνο μετά κερδίζουν την πρωτιά, σαν καλύτερη νέα εμφανιζόμενη μπάντα, σε ψηφοφορίες των περιοδικών Metal Hammer και Kerrang!. Αυτό τους χαρίζει συμβόλαιο με την  Albert Productions, δισκογραφική των AC/DC. 
Τον Νοέμβριο του 2001, το ομώνυμο τους άλμπουμ είναι γεγονός. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφορεί Cultura, το πιο επιτυχημένο τους άλμπουμ ως τώρα  Το  "The River", τραγούδι το οποίο περιέχει αυτό το άλμπουμ, είναι το πρώτο τους, που μπαίνει στο  UK Top 40. Το 2006 κυκλοφορεί και το τρίτο τους άλμπουμ το  In My Blood (En Mi Sangre). Παρ' όλες τις συνεργασίες της μπάντας, που υπάρχουν σ' αυτό, δεν φτάνει την επιτυχία του προηγούμενου.  Η επόμενη χρονιά τους βρίσκει να κυκλοφορούν το  Un Encuentro, ένα άλμπουμ που περιέχει παλιά τους τραγούδια, αλλά στα ισπανικά. Το 2009, βγαίνει και το  Insects, για να φτάσουμε στον Μάρτιο του 2013 και την κυκλοφορία του "The Evil Inside" με πρώτο σινγκλ το Bring On The Rain. 

Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου