Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Incubus - Megalomaniac



Τα κοινωνικά σχόλια μέσα από το λυρικό μέρος δεν είναι λίγα στην ροκ μουσική, αλλά καμιά φορά ο τίτλος του τραγουδιού από μόνος του είναι αρκετός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Megalomaniac" από τους Incubus. Το τραγούδι του 2004 από το πέμπτο τους άλμπουμ το  A Crow Left of the Murder... , μπορεί να στοχεύσει όπου θέλει ο καθένας και να χαρακτηρίσεις πολλούς. 
Μουσικά το κομμάτι ξεκινά με αυξανόμενη ένταση, για να μπουν τα ριφ μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Η εισαγωγή αυτή κόπηκε για την radio-edit εκτέλεση. Αλλά αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το λυρικό μέρος. Αν και ο τραγουδιστής  Brandon Boyd, είπε ότι δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένα, οι υποψίες ότι είναι μια πολύ ελαφριά συγκάλυψη του κατηγορώ προς τον τότε πρόεδρο της Αμερικής,  George W. Bush, είναι πάρα πολλές. Ο τραγουδιστής της μπάντας επεξηγεί, ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα από την ταινία Three Amigos, τον El Guapo. Άλλωστε και οι δυο είναι κωμικοί χαρακτήρες, άρα και η διαφορά είναι ελάχιστη και εύκολα μπορεί κάποιος να τους μπερδέψει. 
Την δημιουργία όλων των μελών της μπάντας, το μουσικό κανάλι MTV αρνήθηκε να μεταδώσει την ημέρα. Καθώς το βιντεοκλίπ προκάλεσε αρκετές διαμάχες, μια που απεικονίζεται και ο πρόεδρος σ αυτό. 
Jacek Maniakowski


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου