Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Jack in a box



Η ζωή είναι ένα σύνολο από μυστηριώδεις συναντήσεις, έλεγε ο γνωστός Βραζιλιάνος συγγραφέας. Και η ιστορία των Jack in a box κάπως έτσι ξεκινάει. Ίσως θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλη μια φράση του διάσημου αυτού Βραζιλιάνου: όταν επιθυμείς κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί μαζί σου, αλλά επειδή η συμπαντική συνωμοσία είναι ακόμα στην αρχή...ας αρκεστούμε στη πρώτη φράση.
Όπως μας περιγράφει την ιστορία του συγκροτήματος , η Έλενα Κατσενίδου, που κάνει τα φωνητικά, ήταν μια τρελή ιστορία από το ξεκίνημα της. Οι κιθαρίστες Σωκράτης Παπαδόπουλος και Νίκος Τσαουσίδης, παιδικοί φίλοι, μάθαιναν κιθάρα από τον Γ. Κερατσώπουλο, κιθαρίστα των full houze. Όταν το πλήρωμα του χρόνου, αλλά κα η μουσική του γνώση επαρκούσε, αποφάσισαν να δημιουργήσουν και δική τους μπάντα. Ο δάσκαλος τους, του πρότεινε τον Αντώνη Βεζιρόπουλο, μαθητή του ντράμερ των full houze, Βασίλη Κουτη. Και δω ξανά-εμφανίζεται το πνεύμα του Κοέλιο. Την θέση του μπασίστα έρχεται να αναλάβει ο φίλος τους, Κώστας Νικολαΐδης, αν και δεν είχε πιάσει ποτέ του το όργανο, με εντατικά μαθήματα καλεί "πνεύμα του μπάσου", το οποίο ανταποκρίνεται στην επιμονή του, του αναγνωρίζει το ταλέντο του και ο ίδιος βρίσκει την μουσική του ταυτότητα.
Τα "παιδιά" των full houze, σχεδόν έχουν ολοκληρώσει  το σχήμα τους με μόνο κενό τα φωνητικά. Σε ένα εξάμηνο αλλάζουν 4 φωνές, χωρίς καμία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους και για κάνα δίμηνο μένουν....χωρίς φωνή. Όταν τους δίνεται ευκαιρία να παίξουν suport στους soul box, δεν έχουν φωνή. Η τελευταία τους φωνή τους , επιστρέφει στο σχήμα, ειδικά για την συναυλία. Την μέρα της εμφάνισής τους, σκάει μύτη το πνεύμα του γενειοφόρου Βραζιλιάνου.... μαζί με την Έλενα Κατσενίδου, φίλη των soul box. Όταν της ζητήται να ανέβει στην σκηνή να τραγουδήσει μαζί με τους soul box.... το πνεύμα του Κοέλιο φεύγει χαμογελαστό, μιας που οι Jack in a box βρήκαν νέα φωνή. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος δεν αργούν να πείσουν την Έλενα να αναλάβει τα φωνητικά, αν και το ύφος τους ήταν ακόμα απάτητο μουσικό μονοπάτι γι αυτήν. Δεν αργούν να δέσουν και λίγους μήνες  μετά, έχουν ήδη δικές τους συνθέσεις και κάποιες εμφανίσεις στα γνωστά μουσικά στέκια της πόλης, στην οποία και δημιουργήθηκαν, της Θεσσαλονίκης. Τα βήματα τους είναι σταθερά προς το μέλλον και... το πνεύμα του Κοέλιο καραδοκεί, έτοιμο να συνωμοτήσει μαζί τους.
Η μουσική τους ταυτότητα είναι κλασικό ροκ και rythμ 'n'blues. Καλά επιλεγμένες και επίμονα δουλεμένες διασκευές συμπληρώνουν και δικά τους κομμάτια στο ρεπερτόριό τους. Η σκηνική τους παρουσία δηλώνει ότι.... το χουν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου