Τρίτη 21 Μαΐου 2013

The Killers - All These Things That I've Done



Το πρώτο άλμπουμ των  The Killers, το Hot Fuss,του 2004, αποδείχτηκε μουσικό διαμαντωρυχείο και χρυσωρυχείο για τους ίδιους. Και φυσικά σε όσους χρησιμοποίησαν τα τραγούδια τους σε διαφημιστικές καμπάνιες. Η δημιουργία του  All These Things That I've Done ανήκει αποκλειστικά στον  frontman Brandon Flowers και για το ρεφρέν του τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε η  gospel χορωδία The Sweet Inspirations, οποία ιδρύθηκε από την Cissy Houston, μητέρα Whitney Houston. Σαν σινγκλ ήταν το τρίτο τους στη Βρετανία και τέταρτο στις Η.Π.Α..
Το λυρικό μέρος αφορά κάποιον, που στην πορεία του από το παρελθόν, μεγαλώνοντας προσπαθεί να κάνει το εαυτό του καλύτερο άνθρωπο. Η θεματολογία του, αλλά κυρίως ο στίχος "I got soul, but I'm not a soldier", έκανα το τραγούδι περιζήτητο από ανθρωπιστικού χαρακτήρα κυρίως,μουσικές διοργανώσεις. Μία από αυτές ήταν και το  Live 8, μια συνέχεια του Live Aid, διοργανωμένη πάλι από τον  Bob Geldof. Ήτα μια σειρά συναυλιών στις χώρε της G8 και την Νότια Αφρική. 
Για τον στίχο ο Brandon Flowers είχε δηλώσει, πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ότι δεν θυμάται πως έβγαλε αυτόν τον στίχο. "Απλά," συνεχίζει, "άκουγα εκείνη την εποχή το Joshua Tree των U2. Απλά γράφαμε μουσική με το Ronnie Vannucci σε ένα γκαράζ και δεν ξέρω πως ακριβώς μου ήρθε". Και αυτό το τραγούδι, συνοδεύεται από δύο διαφορετικά βιντεοκλίπ. Έχει ντύσει μουσικά ουκ ολίγες ταινίες και ακούστηκε πολύ όταν διαφήμιζε μια εταιρία αθλητικών ειδών με πρωταγωνιστή τον Oscar Pistorius, όταν ήταν ακόμα είδωλο, πριν καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορούμενου. 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου