Τρίτη 21 Μαΐου 2013

The Killers - Mr. Brightside



Κάθε μπάντα έχει κάποιο "σημείο μηδέν" τους. Αλλά μετά από αυτό υπάρχει και ένα άλλο σημείο, του ξεκινήματος της δημιουργίας και δεν είναι λίγες φορές που αυτό το σημείο είναι και σημα κατατεθέν του κάθε συγκροτήματος. Για τους The Killers ήταν το "Mr. Brightside" Η δημιουργία των Brandon Flowers και Dave Keuning, περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο τους άλμπουμ  Hot Fuss, αλλά ήταν και το πρώτο σινγκλ της μπάντας. Αν η πρώτη του κυκλοφορία έγινε τέλη του 2004, δημιουργήθηκε 3 χρόνια νωρίτερα και όταν μπήκε στο πρώτο τους άλμπουμ ήταν ήδη γνωστό στην σκηνή του  Las Vegas.
Το λυρικό μέρος μιλάει για την ζήλια και την παράνοια ενός άντρα που τον απατάει η γυναίκα του. Η έμπνευση για τους στίχου είναι από προσωπική εμπειρία του  frontman Brandon Flowers. Συγκεκριμένα από μια πρώην φίλη του που τον έκανε ..... περήφανο τάρανδο!. Η μουσική του τραγουδιού Dave Keuning, την έγραψε πριν γνωρίσει τον τραγουδιστή, οποίος έγραψε το ρεφρέν και τους στίχους. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο δημιουργήθηκε και το τραγούδι. Μαζί με τα  "Desperate", "Replaceable" και "Under the Gun" μπαίνει και στο πρώτο τους ντέμο. Πολύ γρήγορα κατατάσσεται στα πιο ενδιαφέροντα τραγούδια που βγήκα στο   Las Vegas. 
Στο YoyTube, η πρώτης βερσιόν δεν απεικονίζει τους   Mark Stoermer και Ronnie Vannucci, οι οποίοι δεν ήταν μέλη της μπάντας τότε. Αργότερα αντικαταστάθηκε από την επίσημη εκδοχή.  Όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος το βιντεοκλίπ βγήκε σε δύο εκδοχές, για την Βρετανία και ένα για την Αμερική. Η Αμερικάνικη έκδοση είναι εμπνευσμένη από την ταινία  Moulin Rouge, η οποία και κέρδισε το βραβείο MTV VMA το 2005. 

Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου