Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Toto - Africa



Το "Africa" είναι ένα τραγούδι των Toto, αποτελεί τον ύμνο τους και σημείο αναφοράς για το συγκρότημα . Βρισκόταν στο album, το Toto IV, του 1982 και σκαρφάλωσε στο Νο1 Billboard Hot 100 το Φεβρουάριο του 1983 και στο Νο 3 του UK Singles Chart. Το τραγούδι δημιουργήθηκε από τους keyboardist/vocalist David Paich και drummer Jeff Porcaro.
Μουσικά το τραγούδι δημιουργήθηκε σε δυο αρμόνια τα GS 1 και CS-80 και προστέθηκαν τα αφρικάνικα όργανα marimba και kalimba. Ο Jeff Porcaro θυμάται: πως μπορούσε ένας λευκός που δεν πήγε ποτέ στην Αφρική να γράψει ένα τραγούδι γι αυτήν? θα μπορούσε μόνο να γράψει ότι είδε γι αυτήν στο παρελθόν στην τηλεόραση. Ο συνδημιουργός του τραγουδιού, David Paich συμπληρώνει: Στις αρχές του '80 βλέπαμε αργά το βράδυ ντοκιμαντέρ για την Αφρική, για τους θανάτους και την ένδεια σε κείνη την ήπειρο. Η εικόνες αυτέ με είχαν στοιχειώσει και δεν μπορούσαν να βγουν από το κεφάλι μου, ένιωθα ότι ήμουν εκεί και έπρεπε να κάνω κάτι γι αυτό.
Ουσιαστικά το θέμα της Αφρικής είχε στοιχειώσει από πολύ νωρίς τον ντράμερ, από τα 11 του χρόνια τότε που είχε πάει με την οικογένειά του στην New York's World Fair και επισκεπτόμενος κάποιο αφρικάνικο περίπτερο μπήκε σε έκσταση από τον ρυθμό των αφρικάνικων κρουστών.
Όταν ξεκίνησαν να γράφουν το τραγούδι ο Lenny Castro ένα σετ από conga....και έτσι ξεκίνησε να γράφεται. Τα αφρικάνικα κρουστά, διαφόρων ειδών έκαναν παρέλαση μέσα στο στούντιο, δίνοντας μουσικά, την ποικιλία μουσικών χρωμάτων ισάξια της πολύπαθης ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου