Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Guns N' Roses - Rocket Queen


 Η φράση "από την ζωή βγαλμένα" ταιριάζει απόλυτα σε κάποια τραγούδια, ακόμα και σε άλμπουμ ολόκληρα. Το Appetite for Destruction των Guns N' Roses, είναι ένα τέτοιο άλμπουμ. Όλα τα τραγούδια του έχουν να διηγηθούν από μια ιστορία, που συνήθως είναι ένα μέρος του τρίπτυχου sex, drugs and rock'n'roll. Το "Rocket Queen", που κλείνει το άλμπουμ είναι, ανήκει σε ιστορίες που καλύπτουν το πρώτο μέρος αυτού του τρίπτυχου. 
Η δημιουργία των Axl Rose, Slash και Duff McKagan, αν και όλα τα μέλη αναγράφονται σαν δημιουργοί, έχει πολλές πικάντικες λεπτομέρειες πίσω από την σύνθεση της. Η έμπνευση για το τραγούδι στάθηκε η φίλη του τραγουδιστή της μπάντας, η Barbi Von Greif, η οποία ήθελε να φτιάξει ένα συγκρότημα με το όνομα 'Rocket Queen'. Το τραγούδι λυρικά, αλλά και μουσικά, χωρίζεται σε δύο μέρη. Το δεύτερο μέρος του τραγουδιού είναι ένα μήνυμα φιλίας προς αυτήν. Ουσιαστικά, όπως ομολογεί ο Axl, απολογείται για μια συνήθεια πού είχε να βιντεοσκοπεί ανθρώπους που έκαναν σεξ. 
Μουσικά, το τραγούδι χωρίζεται σε δυο διαφορετικά μέρη με το σόλο του Slash να γίνεται γέφυρα μεταξύ τους.  Το βασικό riff είναι του Duff McKagan και το δημιούργησε όταν ήταν σε σε μια βραχύβια μπάντα τους  Road Crew, μαζί με τον Slash και Steven Adler. Ο ίδιο ο McKagan, παραδέχτηκε  ότι, η επιρροή ήταν οι funk Cameo. Αλλά το μουσικό μέρος συνοδεύεται με κάποιους πραγματικούς ήχους...... γυναικείας απόλαυσης. 
Η τελειομανία του τραγουδιστή τους, πρόσφερε και μια πικάντικη ιστορία. Για να πετύχει πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ο Axl Rose, έφερνε διάφορες κοπέλες στο στούντιο προσπαθώντας να τις ικανοποιήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να "εκφραστούν" κάπως πιο ηχηρά. Τύχαινε να φέρνει δυο ή και τρεις γυναίκες ταυτόχρονα και να τις ηχογραφεί μαζί με τον ηχολήπτη  Steve Thompson. Αλλά η κραυγή που κέρδισε την "συμμετοχή στο τραγούδι ανήκει στην Adriana Smith. Εκείνη την εποχή ήταν σε σχέση με ντράμερ τους, τον  Steven Adler. Για να το εκδικηθεί για μια απιστία του πήγε και με τον τραγουδιστή. 
Τα πράγματα θα μπορούσαν να μείνουν στην αφάνεια, αν ο ντράμερ δεν άκουγε τις ταινίες, χωρίς το μοντάζ, όπου φέρεται ο τραγουδιστής να φωνάζει "δώσε Adriana, μην υποκρίνεσαι!!! προσπάθησε λίγο ακόμα!. Αυτές οι φράσεις έκανα έξω φρενών τον πρώην φίλο της. Και λέγεται ότι αυτή η ταπείνωση τον έσπρωξε πιο βαθιά ακόμα στα ναρκωτικά και αλκοόλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου