Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

SHOTGUNZ


Το rock'n'roll δε φημίζεται για τον φιλήσυχο χαρακτήρα του. Αν και μέσα από αυτό έχουν βγει οι πιο ρομαντικές μελωδίες και δεν είναι λίγοι που έχουν κάνει ερωτική εξομολόγηση υπό τις νότες μια ροκ μπαλάντας, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πάντα ο θόρυβος. Όσο θορυβώδες, όμως, κι αν είναι, τα μόνα του όπλα είναι οι νότες. Οι SHOTGUNZ, θέλοντας να δείξουν την μουσική του εκρηκτικότητα και τον δυνατό τους, επέλεξαν να διαλέξουν αυτό το όνομα για να ... προειδοποιήσουν τους μη μυημένους. 
Οι συμβολισμοί είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του rock'n'roll, αλλά η μόνη του ουσία είναι η μουσική. Και αυτό ακριβώς δηλώνουν και οι Θεσσαλονικείς  SHOTGUNZ. Ουσιαστικά είναι μετενσάρκωση των  Dusty Shotgunz και με αυτό το όνομα ξεκίνησαν οι  Γιώργος Δασκαλόπουλος (κιθάρα), ο Γιάννης Μπάκας (φωνή) και ο Άγγελος Μαυρόπουλος (τύμπανα).  Αυτοί είχαν και την ιδέα για την δημιουργία συγκροτήματος. Όταν μαγάλωσε σε μέλη η  μπάντα, με την προσθήκη των Γιάννη Μουρτεζά (κιθάρα) και Αστέρη Τόλη (μπάσο) μίκρυνε και το όνομά τους κατά μια λέξη. Το 2009 αποκτάνε την οντότητα με την οποία υπάρχουν και σήμερα σαν SHOTGUNZ. 
Μέσα στα τέσσερα χρόνια της ζωής του έχουν "σφυρηλατηθεί" μέσα από τις ζωντανές τους εμφανίσεις στις ροκ σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αρχικά ξεκίνησαν με cover τραγούδια, εκτελεσμένα με την δική τους προσωπικότητα και έχουν ζεστάνει το κοινό για τους Γ. Γάκη & The Troublemakers, Λάκη Παππαδόπουλο, Δημήτρη Πουλικάκο, Κώστα Μυλώση - Δυτικές Συνοικίες, Tsopana Rave, Blueswire, Grim Reaper (UK), Black Rain (ITA). Είναι ήδη γνωστοί στα ροκ στέκια της γενέτειρας τους. 
Η ήχος τους αντικατοπτρίζει και τις επιρροές τους, Guns n' Roses, AC/DC, Led Zeppelin, Queen, Metallica κ.α. είναι μερικά ενδεικτικά ονόματα. Είναι έτοιμοι πλέον να κατακτήσουν το κοινό τους και με τις δικές τους συνθέσεις και με τον κλασικό Hard Rock ήχο. Τα καλοδουλεμένα τους τραγούδια εύκολα κερδίζουν την προσοχή ενός ροκά. Δεν πλασάρουν κάτι καινούργιο στην μουσική, αλλά και αυτό είναι και το ζητούμενο στην κλασική ροκ μουσική, η πιστότητα στον ήχο. Η πίστη και η αγάπη τους για την μουσική αυτό δηλώνει κιόλας και τη θεωρούν αυτοσκοπό, αλλά και οξυγόνο. 
Οι ίδιοι περιγράφουν την μπάντα τους με ποιοτική φασαρία και οι νέες ποιοτικές συνθέσεις είναι ο στόχος τους. Οι πολλές νέες ζωντανές και δυνατές εμφανίσεις του είναι μια συνεχόμενη ανάγκη τους, όπου έχει ρεύμα όπως δηλώνουν. Αν και προσωπικά έχω την εντύπωση πως μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους "ρεύμα". 
 Jacek Maniakowski


Ακούστε τους εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=9wB5lVwjQQQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου