Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

HAERTS


Κάποιος μαθηματικός υπολόγισε, με βάση τους συνδυασμούς η μουσική έχει κάποιο τέλος . Δεδομένου ότι η μουσική είναι  μαθηματικά είχε κάποιο  δίκιο, αλλά όχι όλο το δίκιο. Αν και αμφισβητώ κάπως τα αποτελέσματα αυτού του μαθηματικού, δε μπορώ να το αποδείξω μιας και δεν είμαι μαθηματικός. Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος της μουσικής που δεν είναι άλλη από το συναίσθημα. Και αυτό ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί. Φαινομενικά δεν βγαίνουν τεράστιες μπάντες πια, αλλά πως μπορεί να ξέρει κανείς αν ένα νεογέννητο θα γίνει κάποιος που θα αλλάξει την ιστορία;
Η διάρκεια κάνει μια μπάντα μεγάλη και αντοχή της μουσικής της στον χρόνο, αλλά πάντα η ανακάλυψη μια νέας μπάντας αφήνει την φαντασία να τρέχει. Ειδικά αν το πρώτο άκουσμα κλέβει αμέσως την  προσοχή. Μιλάμε για τους HAERTS, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις κάποτε πανέμορφες αδελφές από τον Καναδά. Η Indie Rock  μπάντα από το  Brooklyn της Νέας Υόρκης κάνει τα πρώτα της βήματα με το ΕΡ Hemiplegia, αλλά και την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ Wings. Προφανώς η κρυφή ομορφιά, που αναδεικνύεται κοιτάζοντας από ψηλά τον ποταμό  Hudson River από τις αμέτρητες στέγες που υπάρχουν στην περιοχή σε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. 
Η Πολυεθνική μπάντα που αποτελείται από τους Nini Fabi, Ben Gebert, Garrett Ienner, Derek McWilliams και Jonathan Schmidt, με την μουσική αυτήν την εικόνα δημιουργούν. Τα μέλη της προέρχονταi από την Γερμανία, Αγγλία και φυσικά από την Αμερική. Αν και η  synth-pop μουσική υφή τους αναμειγνύεται με ambient μελωδίες, ο rock χαρακτήρας παραμένει στο προσκήνιο,με τα φωνητικά της  Nini Fabi να κλέβουν την παράσταση. Το πρώτο άκουσμα πραγmατικά δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους. 
Έχουν ξεκινήσει μια περιοδεία στην Αμερική και αναμένουμε την πρώτη τους κυκλοφορία. Ετοιμάζουν και νέο σινγκλ, το Heart, στα Pola Studios. 
 Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου