Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Creedence Crearwater Revival - Willy And The Poor Boys


Ένα πραγματικά θρυλικό συγκρότημα από την Αμερική και από το San Francisco όπου έβγαλε πολλές μεγάλες μπάντες όπως Greatful Dead,Big Brother & The Holding Company(η μπάντα της Janis Joplin) και άλλες πολλές.
Οι ρίζες τους ξεκινάν από το 1959 με το όνομα Blue Velvets και η πρώτη ηχογράφηση το 1962 με τότε ηγέτη & τραγουδιστή τον Tom Fogerty.Στην πορεία θα αλλάξουν το όνομα τους σε Golliwogs όπου παίζανε Garage Rock όσο και να ακούγεται περίεργο.
Το 1968 θα ξαναλλάξουν το όνομα τους σε Creedence Crearwater Revival και θα ξεκινήσουν μια μικρή αλλά σημαντική καριέρα αφήνοντας έντονα το στίγμα τους και επηρεάζοντας δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες στην συνέχεια.
Κυκλοφόρησαν 7 δίσκους μέσα σε 4 χρόνια και 3 μαζεμένους σε μία χρονιά το 1969 ένας από αυτούς ο Willy And The Poor Boys..Αποτελείται από 10 πραγματικά αριστουργήματα από τα οποία τα 2 είναι Instrumental και τα άλλα 2 διασκευές σε παλιά Blues κομμάτια του Leadbelly.
Το τραγούδι που πραγματικά έχει αφήσει εποχή είναι το Fortunate Son ένα αντιπολεμικό τραγούδι που μιλάει για τον πόλεμο του Βιετνάμ γραμμένο όπως και όλα του συγκροτήματος από τον John Fogerty..Ενδεικτικό είναι ότι το έχουν διασκευάσει οι Dropkick Murphys & οι Pearl Jam.
Άλλες καλές στιγμές του δίσκου το εκρηκτικό It Came Out Of The Sky το χαρακτηριστικό Down In The Corner και το υπέροχο και νοσταλγικό τραγούδι Effigy που πάντοτε το ακούς και σου γεμίζει έντονα συναισθήματα.
Οι πολλές διαμάχες ανάμεσα στα μέλη του Group δυστυχώς δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν και για περισσότερα χρόνια,ο John Fogerty ξεκίνησε από το 1973 μέχρι και σήμερα την προσωπική του πορεία και πολλή αξιόλογη αλλά οι CCR θα μείνουν για πάντα στις καρδιές ειδικά στους λάτρεις του Classic Rock Και ειδικότερα στους Αμερικάνους.

Gary Lexicondevil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου