Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Thin Lizzy - Jailbreak


Οι Thin Lizzy είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο γνήσια Rock συγκροτήματα όλων των εποχών.
Ξεκίνησαν γύρω στο 1969 με ηγέτη τραγουδιστή μπασίστα συνθέτη έναν έγχρωμο Ιρλανδό ο οποίος είχε καταγωγή από Βραζιλία..το όνομα του Philip Lynott.
Τον πρώτο δίσκο τον βγάλαν το 1971 με πολλές επιρροές από Country και Folk μουσική έτσι θα είναι και ο δεύτερος δίσκος τους.Το 1973 θα κυκλοφορήσουν τον 3ο δίσκο τους όπου θα αρχίσουν να σκληραίνουν τον ήχο τους 
και σε αυτόν τον δίσκο θα κάνει την εμφάνιση του ίσως το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι τους Whiskey In The Jar το οποίο ήταν διασκευή σε ένα παλιότερο Ιρλανδικό τραγούδι.
Έτσι λοιπόν μέχρι το 1973 οι Thin Lizzy ήταν ένα Power Triο στο στυλ των Jimi Hendrix Experience,Cream,Blue Cheer κ.α. όχι μόνο στην δομή τους αλλά και στον ήχο της μουσικής τους δηλαδή Blues/Rock..
Το 1974 θα αποχωρήσει ο μέχρι τότες κιθαρίστας τους Eric Bell και θα προστεθούν 2 ταλαντούχοι κιθαρίστες Scott Gorham & Brian Robertson.
Από τότε θα αρχίσει μια χρυσή περίοδος για το Group με αυτή την σύνθεση μέχρι το 1978 και οι δίσκοι τους να είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον.
Ίσως ο πιο χαρακτηριστικός από αυτήν την σειρά δίσκων των Thin Lizzy να είναι το Jailbreak Που κυκλοφόρησε το 1976 με το Johnny The Fox να ακολουθεί.
Ένας ήχος που ήταν της μόδας θα λέγαμε για εκείνην την εποχή στο κλασικό στυλ Hard Rock/Heavy Metal με τραγούδια όπως το ομώνυμο του δίσκου που τον ανοίγει και το Boys Are Back In Town να αφήνουν στην πορεία των χρόνων ιστορία σε όλους τους οπαδούς της Rock μουσικής και όχι μόνο.
Δίσκο που θα τον κατατάσσαμε άνετα μέσα στους 10 Αγαπημένους δίσκους των Rock Fans...με όλα τα 9 τραγούδια να έχουν κάτι ξεχωριστό και κάτι να σου δώσουν στο άκουσμα τους.
Επίσης ξεχωρίζουν τα Cowboy Song,Warrior & Emerald που ειδικά στα Live τους τα είχαν πάντα μέσα στη λίστα για να παίξουν.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το 1986 δυστυχώς ο Phil Lynott άφησε αυτόν τον κόσμο,τον ταλαιπωρούσε πρόβλημα με το συκώτι που βεβαίως οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

 Gary Lexicondevil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου