Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ - Echo-λόγιο


Οι  ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ απαντούν :

1) Τι συμβολίζει το όνομα σας; Την αιώνια μάχη του «καλού» με το «κακό». Την αιώνια τάση για χάος αλλά και τάξη. Το φως (το άσπρο είναι η σύνθεση όλων των χρωμάτων) και το σκοτάδι (το μαύρο είναι η απουσία οποιουδήποτε χρώματος). To «ένα» και το «άλλο» που συνυπάρχουν αρμονικά μέσα απ’ την πάλη τους. Τη δυαδική φύση.
2) Χρήμα ή δόξα; Δοξασμένο χρήμα! ..πλάκα κάνω. Τίποτα απ’ τα δύο. Αγάπη για το Rock n Roll και τη μουσική γενικότερα. Έστω κι ένα απ’ τα δύο αν γίνει αυτοσκοπός, υπαγορεύει έκπτωση στις όμορφες σκέψεις και ιδέες που ‘χεις μέσα σου
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου; Rock n Roll …ή με τον τίτλο του πολύ όμορφου βιβλίου του Σταύρου Σταυρόπουλου «για όσο ροκ αντέχεις ακόμα».
4) Σημείο μηδέν της μπάντας 
Η «μοιραία» συνεύρεσή μου με τον Αλέξανδρο (μπασίστας).
5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου; «Η επιπόλαιη». Αυτή που παράγεται, επειδή «πρέπει» να παραχθεί. Η «χωρίς ψυχή», ότι είδους κι αν είναι.
6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε; Είναι, «όπλο». Θα τη χρησιμοποιούσαμε παντού. Έχουμε περιορισμό τύπου 3 ευχών; Χμμ... ίσως πρώτα απ’ όλα στο άνοιγμα μυαλών, με τη μεταφορική έννοια πάντα. Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η μουσική του Μότσαρτ επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων, ανθρώπων οι οποίοι άκουγαν τη μουσική του στην παιδική τους ηλικία.
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή; Με τον Jack White και την τρέλα του.
8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση; Υπάρχουν αρκετά τραγούδια με τέτοια θεματολογία. Το βρίσκω φυσιολογικό αφού η πολιτική και η θρησκεία είναι κομμάτια της ζωής, της καθημερινότητας και δεν θα μπορούσε η μουσική που είναι τρόπος έκφρασης να απέχει απ’ αυτά. Κάθε μορφή τέχνης ασχολείται. Έχουμε κι εμείς ένα τραγούδι που ασχολείται με τη θρησκεία.
9) Οι επιρροές σας; Συγκεκριμένα… Eric Clapton, Cream, Led Zeppelin, AcDc, Whitsnake, Jack White, Janis Joplin, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Robert Johnson, Johnny Cash, Rolling Stones, Nina Simone, Verdi, Παύλος Σιδηρόπουλος, James Brown, Louis Armstrong, Jimi Hendrix, Mozart, David Bowie, the Beatles, Pearl Jam, the Doors, the Clash, Iggy Pop, Elvis, Lenny Kravitz, Ramones, Bruce Springsteen. Έχω κι άλλους πολλούς/ες, πόσο χώρο έχουμε; χαχα!
10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα; Μέσον ...ευτυχίας και τροφής της ψυχής. Η ομορφιά των συναντήσεών μας, γεμίζει την ψυχή μας και μας γλυτώνει από άσχημα κατατόπια.
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική; 
Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σε απαντήσω σ’ αυτό. Αλληλένδετη με τη ζωή θα έλεγα. Λατρεία, τόσο απλά και τόσο όλα.
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη; Δεν είναι απόλυτο. Κάποιες φορές το ένα, κάποιες το άλλο. Εξαρτάται νομίζω απ’ τη δουλειά που έχει κάνει ο καθένας με τον εαυτό του.
13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα; Με τον λύκο …που ουρλιάζει σαν αηδόνι, χαχα.
14) Μια ευχή για την μπάντα Να έχουμε πάντα αυτό τον ενθουσιασμό και το πάθος για μουσική και δημιουργία που έχουμε και σήμερα και την αγάπη ο ένας για τον άλλο.
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας; Δεν υπάρχει σκοτάδι στη δημιουργία γενικότερα, μόνο φως. Αντίθετα, δεν υπάρχει φως στην απραγία και τη μιζέρια. Δεν είναι ακριβώς αντίθετες έννοιες, αλλά όταν είναι λιγοστό το ένα, η ζυγαριά γέρνει προς το άλλο.

Θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/aspromavro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου