Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Buffalo


Οι Buffalo ήταν μια από τις πρώτες heavy metal μπάντες και σίγουρα η πρώτη στην Αυστραλία. Ιδρύθηκαν το 1968, στο Brisbane, από τους Dave Tice και Peter Wells, με το όνομα Head, όμως σύντομα μεταφέρθηκαν στο Sydney και άλλαξαν το όνομά τους σε Buffalo (σύμφωνα με κάποιες πηγές, βάζοντας τυχαία το δάχτυλό τους σε ένα χάρτη της Αυστραλίας). Υπήρξαν οι πρωτοπόροι αυτής της σκηνής στην πατρίδα τους, η οποία αργότερα έδωσε μεγάλα συγκροτήματα όπως οι Coloured Balls, AC/DC, The Angels, Taste και Rose Tattoo. Όπως όλοι οι πρωτοπόροι του είδους, αρχικά είχαν πολλές επιρροές από blues και progressive rock. Περιόδευαν όλη τη χώρα, παίζοντας σε διαφόρων ειδών μέρη, από παμπ και σχολικούς χορούς, μέχρι σε μεγάλα στάδια. Ο ήχος τους έφερνε πολύ σε Black Sabbath, στους οποίους άνοιγαν κάποιες συναυλίες το 1970. Δισκογραφικά όμως έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 1972, όταν υπέγραψαν στην Vertigo, μάλιστα ήταν η πρώτη μη ευρωπαϊκή μπάντα που υπέγραφε εκεί. Παρόλα αυτά παρέμειναν στην underground σκηνή, κυρίως, λόγω του ότι στην Αυστραλία δεν υπήρχαν μεγάλα ιδιωτικά ραδιόφωνα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας το '70, που θα τους βοηθούσαν να γίνουν περισσότερο γνωστοί στο κοινό.
Από το 1975 και μετά, έγιναν αρκετές αλλαγές στα μέλη του συγκροτήματος, αλλά και στον ήχο τους. Αυτό όμως δεν άρεσε στο κοινό τους, με αποτέλεσμα να πέσουν πολύ οι πωλήσεις τους και τελικά να διαλυθούν το 1975, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ.
Τα άλμπουμ τους Volcanic Rock και Only Want You For Your Body, θεωρούνται σήμερα αριστουργήματα του prog/stoner/hard rock και όχι άδικα, καθώς απλά είναι.
Μετά την διάλυση τους, τα μέλη τους προσχώρησαν σε άλλα σχήματα με πιο γνωστό τον Peter Wells, που ήταν ιδρυτικό μέλος των Rose Tattoo.
Ναούμ Αθ. Βάρκας.

Δισκογραφία: 
Dead Forever... (1972)
Volcanic Rock (1973)
Only Want You For Your Body (1974)
  Mother's Choice (1976)
Average Rock 'n' Roller (1977)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου